CORPUS

IRENE VICENTE SALAS

dv. 19.04.24 | 16:00 h
ds. 20.04.24 | 12:00 h
ds. 20.04.24 | 17:00 h
Gratuït

HORARIS

* Divendres 19 d'abril, de 16h a 18h.

* Dissabte 20 d'abril, de 12h a 14h i de 17h a 19h.

* Entrada lliure. Durant els horaris de funció es podrà circular lliurement pel museu.

Compartir

Un diàleg entre els arts plàstiques i les arts escèniques.

 

Les arts plàstiques han estat presents als teatres des de l’inici dels temps. CORPUS és una exposició performativa on es reverteix aquesta relació: les arts escèniques entren al museu per formar part del seu relat juntament amb les peces que s'hi allotgen. És un contacte entre l'espai expositiu i les arts performatives. A partir de CORPUS, el públic podrà reinterpretar algunes de les obres exposades al museu a través de les accions que aquestes peces representen. El públic passeja per l’espai de la mateixa manera que ho faria visitant una exposició temporal, sense limitació de temps i amb la llibertat d’avançar o retrocedir segons la seva voluntat.

 

Irene Vicente Salas es forma com a historiadora de l'art especialitzada en història de les arts escèniques a la UB i La Sapienza, i també com a directora i dramaturga a l'Institut del Teatre. Amb la seva pròpia companyia, Cia Pelipolaca, ha estrenat peces com Autònoma (2017) o Unheimlich, peça guanyadora de la beca Kine?tic del CC Parc Sandaru i la beca DespertaLab. Arran d’aquest espectacle es comença a interessar pel trasllat a escena del coneixement adquirit a Història de l’Art i per la idea de desvirtuar-lo amb fonament. Aquestes idees comencen a prendre forma en una performance que presenta a Pompeia i al Museu Nacional d’Arqueologia de Na?pols. CORPUS s'ha presentat al MNAC durant el Grec 2023 i al Museu Marès durant el Grec 2022, dins el marc del programa Creació i Museus.

 

Concepte, direcció i dramatúrgia: Irene Vicente Salas / Performers: Laura Alcalà,  Rut Girona, Marina Guiu, Sandra López / Concepció tècnica i de l’espai: Patricia Albizu / Assistència dramatúrgica: Carmen Salinas / So i assistència dramatúrgica: Joan Cot Ros / Producció: Grec Festival de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Titus Andrònic SL, La Reina Alcalde / Amb la col·laboració dels estudiants del CGS d'escultura aplicada a l'espectacle de l'Escola d'Art d'Olot: Glauka Ruiz Medrano, Nora Gafarot Cullell, Maria Ramírez Rodríguez, Amat Solanilla Suescun

 

Amb el recolzament de: Grec Festival de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Titus Andrònic SL, Barcelona Crea 2020, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Nau Ivanow i Museu Frederic Marès.

Dissabte
20
abr
Dissabte
20
abr