AIGUA

Projecte d’art i ciència a les aules

dijous, 25 d’abril | 19:30 h
Finalitzat

Descarrega els arxius sonors

"Hem de recordar que allò que és bo per a la terra, també és bo per a la gent. Necessitem actes de restauració, no tan sols per a les aigües contaminades i les terres degradades, sinó també per a la nostra relació amb el món. Ens cal establir l’honor a la manera com vivim, de tal manera que quan caminem pel món no haguem d’apartar la mirada amb vergonya, de tal manera que puguem anar amb el cap ben enlaire i rebre el reconeixement respectuós de la resta dels éssers de la terra".

Robin Wall Kimmerer

Compartir

Aigua és un projecte d’art i ciència a les aules.


En tots els contextos culturals, l’aigua hi té una implicació social, espiritual, política i ambiental. Els significats propis que s’hi codifiquen no s’imposen des de la distància sinó que sorgeixen d’una interacció íntima que inclou el contacte i la immersió. Necessitem sentir de nou l’aigua com a suport vital, per a nosaltres i per a la totalitat de les espècies vives.
El Sismògraf i el Centre per a la Sostenibilitat Territorial col·laboren per dur a terme aquest projecte de pràctica artística. Ciència i art unides per un objectiu comú: reflexionar sobre el nostre vincle amb la natura, i reflexionar especialment sobre l'aigua, sobre la relació que hi mantenim i sobre les noves formes de relació amb la natura.
Una científica i una ballarina treballaran durant deu sessions amb un grup de joves. De les inquietuds i les motivacions i les experiències d'aquests joves en sorgirà una peça escènica multidisciplinària que tindrà la dansa com a eix vertebrador i l'aigua com a motor d’acció i d’inspiració.

 

Mireia Jiménez és hidrogeòloga. Es dedica a l'estudi de l'aigua subterrània. Treballa dissenyant i implementant projectes que pretenen canviar la manera d'entendre el nostre entorn natural i les relacions que hi mantenim, per afavorir l'equilibri ecològic i l'equitat social. El seu treball es centra en la gestió sostenible de l'aigua i en el disseny d'estratègies per la regeneració dels espais fluvials.
Montse Canals és creadora i ballarina de dansa contemporània i aèria. És membre fundadora de l'espai de dansa i creació Les Golfes (Girona), de la companyia d'espectacles aeris Deambulants i de la companyia de dansa Las Lo Las. Ha estat intèrpret de les companyies 2D1 (Barcelona), Corinne Sierink (Holanda), TruckSpherich (Eslovàquia) i Mariantònia Oliver (Mallorca), entre altres.

 

Mirada científica: Mireia Jiménez / Coreògrafa: Montse Canals / Cia. Las Lo las / Hi participen: alumnes del CFGS d'Integració Social de l'IES Montsacopa (Khaoula Ahannach, Axel Andonis Amador, Hola El Bouakili, Coral·lí Galeote, Laura Mesa, Valentina Moreno, Georgina Obrador, Joana Parés, Ingrid Karina Ramon, Maitane Redondo, Carla Boix, Ivan Esteve, Sara Alarcon, Anca Berbunschi, Esther Bosch, Paula Casas, Ian Gael Gonzalez, Salvin Kaur, Michal Mach, Selene Molina, Mia Oliveras, Mireia Sala, Nur Santana, Isaura Soy, Hali Touray, Aina Serrat, Andrea Rivera) / Professores: Patrícia Buckley, Núria Santana / Autor de l’arbre: Joan Cantal Coll / Arranjaments musicals i ambient sonor: Xavi Molina Membrives / Assessorament en arts plàstiques: Andreu Elias Vidal / Transport i suport en el muntatge: Milton Sánchez Solanas / Llengua de signes: Jordi Castells Lucas

Dijous
25
abr
Gratuït
Finalitzat