CITY HORSES

BYSTRÖM KÄLLBLAD

ds. 09.04.22 | 12:30 h, 17:30 h
Finalitzat
2022
Itineraris 2022 Centre Vila

* Aquest espectacle forma part de l'itinerari Centre Vila. Per a més informació feu clic aquí.

ESPECTACLE ITINERANT - Punt d'inici a la Plaça U d'Octubre / Punt final al Firal

Compartir

A les nostres ciutats, els reis orgullosos ens observen en silenci des dels seus cavalls de bronze. La seva història i la idea de dominació masculina es van perpetuant de generació en generació. Però on són les dones i les seves històries? Aquest és el punt de partida de City Horses, una coreografia urbana amb una vintena de ballarines que reflexiona sobre el poder i les imatges del cos femení a l'espai públic. Una galopada per les ciutats, un monument viu que celebra el coratge i el poder femenins. Jugant amb els cavalls com a símbol de poder, les ballarines interactuen amb l'arquitectura i l'estatuària, reivindicant l'espai públic i escrivint la versió femenina de la història. City Horses és una peça de dansa que incorpora ballarines professionals de les ciutats on es va representant i que ofereix a aquestes ballarines l'oportunitat d'actuar en altres ciutats.

 

 

Byström Källblad és un duet format per l'artista Helena Byström i la coreògrafa Anna Källblad. Comparteixen el desig d'explicar històries sobre llocs concrets basades en la col·laboració i l'intercanvi amb la seva gent. Helena Byström és una artista visual del nord de Suècia que treballa principalment amb vídeo i escultura. Anna Källblad és una coreògrafa del sud del país que ha viscut a Los Angeles durant deu anys. Byström i Källblad han mostrat els seus treballs en espais com un pavelló esportiu, una central nuclear, Shibuya Crossing Tokyo, Sakakini Art Center Ramallah, Stockholm City Hall, Uppsala Cathedral, Kulturhuset, The Royal Dramatic Theatre i el Modern Museum Stockholm.

 

Concepte i coreografia: Helena Byström, Anna Källblad / Intèrprets: Montse Álvarez, Helena Canas, Katja Coser, Núria Dalmau, Eva Durban, Andrea El Ameri, Aitana Giralt, Arina Lannoo, Mar López, Azucena Momo, Alesia Obinu, Carla Piris, Claudia Reig, Paula Sánchez, Marta Santacatalina / Vestuari: Helena Byström, Anna Källblad / Vídeo: Jenny Vinterqvist / Foto: Tina Axelsson

City Horses és una coproducció de Big Pulse Dance Alliance, coproduït per Sismògraf (Catalunya), Julidans (Paisos Baixos), Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer (Alemanya) i CODA Oslo International Dance Festival (Noruega), amb el suport de Creative Europe Programme of the European Union.

 

Dissabte
09
abr
12:30 h
 
Punt d'inici a la Plaça U d'Octubre / Punt final al Firal a les 14H
Gratuït
Finalitzat
Dissabte
09
abr
17:30 h
 
Punt d'inici a la Plaça U d'Octubre / Punt final al Firal a les 19H
Gratuït
Finalitzat