NEST

MARIE GYSELBRECHT

dissabte, 9 d’abril | 20:30 h
Finalitzat
2022
Durada: 45 minuts
Itineraris 2022 Vora riu

* Aquest espectacle forma part de l'itinerari Vora Riu. Per a més informació feu clic aquí.

* Edat recomanada: +14 anys (aquest espectacle té contingut explícit)

 

Compartir

El cotxe és un dels símbols més poderosos de la civilització, una marca de llibertat i riquesa, un símbol d'estatus. Tot i que de vegades també es pot convertir en el substitut d'una llar, un espai provisional on fer nit. Què passaria si la nostra privacitat fos obligada a existir en l'espai públic? I si haguéssim de fer niu en un lloc qualsevol? Espavilar-nos sense llar, sense sostre.
Passaré la nit al meu cotxe, no és gran cosa, és com acampar. Una nit es converteix en dues nits, tres nits en una setmana, una setmana en un mes... Sempre intento aparcar al voltant de zones industrials, espais oberts al darrera de grans magatzems... Condueixo de nit, assegurant-me que el lloc estigui tranquil i buit, sense més gent al voltant. Sóc a casa. Això és tot. El vent bufa i la finestra tremola una mica, algú intenta entrar?
(Extracte del documental USA: Homeless Students in California)

 

Nest és un diàleg entre les danses urbanes i la creació contemporània, una peça pensada per a carrers i espais no convencionals dirigida per Marie Gyselbrecht, intèrpret i creadora graduada a l'Acadèmia Experimental de Dansa de Salzburg (SEAD, 2005). Marie Gyselbrecht és membre de la companyia Peeping Tom des del 2008 i ha treballat per a coreògrafs com Alain Platel. Com a creadora ha estrenat Waiting Room- A life in transit, una instal·lació que es va presentar a la Brussels Gallery Weekend i diversos centres culturals internacionals. Durant el 2018 va dirigir Taverne, una peça de dansa i teatre per a HOTEL Col·lectiu Escènic que s'ha pogut veure a Bèlgica i la Sala Hiroshima de Barcelona.

 

Concepte i direcció artística: Marie Gyselbrecht / Acompanyament artístic: Jordi Duran / Intèrprets: Luís Garcia, Antonio León, Mabel Olea / Arranjaments de so: Annalena Fröhlich / Producció: Pau Estrem / Assistent de producció: Gaspar Corts

Amb la coproducció de: Plataforma HOP, Danseu Festival / Amb la col·laboració de: festival Sismògraf, Graner centre de creació, Roca Umbert Fàbrica de les Arts / Amb el suport de: ICEC - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

 

 

 

 

Dissabte
09
abr
Gratuït
Finalitzat