MOVIMENT D'OLOT

MONT DE DUTOR

dissabte, 9 d’abril | 17:00 h
Finalitzat
2022
Compartir

El Moviment d'Olot és un projecte de creació artística col·lectiva i ciutadana. Quatre col·lectius d'Olot realitzaran sessions de dansa amb la companyia Mont de Dutor. De cada trobada en sorgirà un retall coreogràfic. I la suma dels retalls composarà una coreografia única, el Moviment d'Olot. Es tracta de generar un nou folklore, una dansa inclusiva que ens representi i ens identifiqui. Amb aquest projecte de dansa comunitària, Mont de Dutor vol fer cristal·litzar el moviment autòcton, vol fer emergir la dansa d'una ciutat, d'un barri, d'una comunitat de veïns, d'un col·lectiu concret... I vol, alhora, pensar en la millor manera de conservar aquesta dansa, de transmetre-la i tenir-ne cura com a patrimoni immaterial de la ciutat i la ciutadania.

 

Mont de Dutor és una parella artística formada per Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, creadors escènics i performers que han estat treballant plegats des del 2009. Les seves propostes solen explorar les fronteres de diverses disciplines com la dansa, l'arquitectura, el teatre o l'òpera, així com els seus camps d'influència polítics i socials. Estan fortament compromesos amb un principi: situar-se al límit i no pas al centre de les coses com a posició ideològica. Utilitzen l'humor, l'absurd, la repetició i la música per acostar les arts vives a tots els públics. Tota la seva producció artística, des de ¿Y por qué John Cage? (2011) fins a Salir del Armario (2020), parla d'ells mateixos i del joc de la ficció.

 

Concepte, direcció i coreografia: Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol / Documentalistes: Claudia Mallart - Toupy, Aida Belmonte / Intèrprets: Participants d'Olot / Producció: EL ÁLAMO creativa cultural

Amb el suport de: Hacer Historia(s), La Poderosa i Antic Teatre / Amb la complicitat de: Konvent.0

 

 

 

 

Dissabte
09
abr
Gratuït
Finalitzat