Opium Clippers

Neja Tomšic

dj. 13.04.23 | 17:00 h
dv. 14.04.23 | 17:00 h
ds. 15.04.23 | 17:00 h
Finalitzat
2023
DURADA:  90 minuts

 

* ESCOLLIU BÉ LES ENTRADES: Per a cada funció hi haurà 25 entrades per al PÚBLIC GENERAL + 10 entrades per a asseure's a TAULA amb Neja Tomšic.

* IMPORTANT: Les espectadores i espectadors que escolliu l'opció TAULA seguireu l'espectacle en anglès. Si escolliu l'opció PÚBLIC GENERAL el seguireu subtitulat en català.

Compartir

Asseu-te a prendre el te i para atenció: això va de vaixells, peripècies marítimes i picaresques colonials.

 

/ Te / Opi / Colonialisme / Història / Comerç / Ceràmica /

 

Opium Clippers és un assaig visual que gira al voltant d'uns jocs de ceràmica pintats a mà, una cerimònia del te i la història del comerç del te i l'opi durant els segles XVIII i XIX a la Xina. La història de les rutes marítimes i els esdeveniments relacionats amb les Opium Clippers, els vaixells que oficialment transportaven el te, ens mostra com certes famílies i empreses van incrementar el seu poder gràcies als productes exòtics. A banda de parlar-nos dels conflictes internacionals, els malestars de la colonització i el desenvolupament del consumisme, la història d'aquests vaixells ens ajuda a comprendre les profundes conseqüències del comerç del te i l'opi a més llarg termini.

 

Neja Tomšic (1982) és una artista visual, poeta i escriptora interdisciplinària. Fusiona disciplines com el dibuix, la fotografia, la poesia, la performance i la música. La seva passió és repensar les narracions històriques dominants, investigar-ne les particularitats i generar noves versions del present. El projecte Opium Clippers va evolucionar cap a un llibre d'artista publicat per Rostfrei Publishing. Amb aquesta publicació va guanyar el Best Artist's Book Award 2017/2018 i el premi al llibre més ben dissenyat de la Fira del Llibre d'Eslovènia.

 

Concepte, pintura i interpretació: Neja Tomšic / Ceràmica: Anja Slapnicar / Música: Gašper Torkar / Producció executiva: Barbara Pocek / Produït per: Gledališce Glej, Neja Tomšic, MoTA - Museum of Transitory Art

 

www.ne-ja.com

 

Dijous
13
abr
Des de
10 €
Finalitzat
Divendres
14
abr
Des de
10 €
Finalitzat
Dissabte
15
abr
Des de
10 €
Finalitzat