6 d'octubre de 2017

Clàudia Gómez i Raquel Viñuales són les dues guanyadores del segon premi Delfí Colomé, que té per objectiu promoure la creació i incentivar la producció en la dansa d’arreu tradicional. El projecte premiat es titula Pilar de dos ballat i és una mirada al món casteller des de la dansa contemporània. L’embrió d’aquesta creació ja es va poder veure el maig passat a les Fonts de Sant Roc d’Olot, amb motiu del SismÒFFgraf, l’OFF del festival Sismògraf.

El premi està dotat amb 10.000 euros i el muntatge resultant s’estrenarà a l’Ésdansa 2018. Abans de la seva estrena, l’espectacle es podrà veure al proper Sismògraf en forma de working progress. Les dues artistes també disposaran d’una estada de residència a El Graner, Centre de creació del cos i el moviment i Pilar de dos es representarà a la Fira Mediterrània 2018 i a la XTAC, Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, durant la temporada de gener a juny de 2019.

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i el Festival Ésdansa convoquen el premi Delfí Colomé. El guardó compta amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Sismògraf d’Olot, la Federació d’Ateneus de Catalunya i El Graner Centre de creació del cos i el moviment.

Aquesta ha estat la segona edició d’aquest premi. L’any passat el va guanyar Egurra, de la companyia d’Oriol Escursell. L’espectacle revisava la tradició del Ball de Bastons, partint d’una mirada pròpia i particular amb la inquietud de reivindicar la contemporaneïtat de la cultura popular.